• Magyar
  • English
  • Deutsch
  • Français

1%

KORINTA Alapítvány
Adószám: 18453661-1-06

Együttműködő támogatóink

Szeged város

Szeged Város

Önkormányzata

 

 

 

 

ÉTA Országos Szövetség

Díjak

Délmagyarország

Presztizs Díj 2010

Az Odú Központ Házirendje

  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/odukozpo/public_html/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /home/odukozpo/public_html/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/odukozpo/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/odukozpo/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/odukozpo/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/odukozpo/public_html/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/odukozpo/public_html/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.

A Házirend vonatkozik a pedagógiai szakszolgálat szolgáltatásait igénybe vevő gyermekekre, az őt kísérő hozzátartozóra, az intézmény dolgozóira, valamint a pedagógiai szakszolgálat szolgáltatásait igénybe vevő, az intézmény területén tartózkodó egyéb személyekre.

A Házirend kihirdetése napjától érvényes. A Házirend érvénye mindaddig tart, amíg a gyermek és kísérő hozzátartozója a pedagógiai szakszolgálat szolgáltatásait igénybe veszi, és az intézményben tartózkodik.

Működési rend

A pedagógiai szakszolgálat éves nyitva tartásban látja el feladatait. A vizsgálati órák beosztása órarendszerűen történik.

 A gyermekek és szüleik előzetes időpont-egyeztetést követően jelennek meg a komplex pszichológiai-gyógypedagógiai állapotfelmérésen. A vizsgálat megkezdéséig az intézmény folyosóján tartózkodnak. A vizsgáló szobába csak a vizsgálatot irányító pedagógus, pszichológus, orvos hívására, az ő jelenlétében tartózkodhatnak. A váróhelyiségben (folyosón) tartózkodó gyermekért, tanulóért a várakozási idő alatt a gondviselő felelős. A szakalkalmazottak a vizsgálat során kötelesek a vizsgált gyermek, tanuló tevékenységét figyelemmel kísérni, a rendet megtartani, valamint a balesetmegelőzési szabályokat a tanulókkal betartatni. A vizsgálat befejezését követően a gyermek és hozzátartozója a pedagógiai szakszolgálat területét köteles elhagyni. A tanuló önálló távozásának engedélyezését a szülőnek írásban kell adnia. A vizsgálatokról való távolmaradásról a gondviselő köteles az intézményt értesíteni.

Helyiséghasználat, területhasználat

Az intézmény pedagógusai, dolgozói, az intézmény szolgáltatásait igénybe vevő gyermekek és hozzátartozóik nyitvatartási időben, a megfelelő szabályok betartásával térítésmentesen használhatják a pedagógiai szakszolgálat helyiségeit. A nyitvatartási időn kívüli helyiséghasználatot az intézmény vezetője engedélyezheti.

Egészségvédelmi, baleset-megelőzési, munkavédelmi, védő-óvó eljárások

A gyermek és kísérője tartsa be az alapvető higiéniai szabályokat, ügyeljen saját maga és környezete tisztaságára, öltözködése, megjelenése legyen tiszta, gondozott, balesetveszélyes ékszereket ne viseljen. A váróteremben és a vizsgáló szobákban a gyermekek kerüljék a hangoskodást, szaladgálást, verekedést, és minden veszélyes vagy kárt okozó játékot. Veszélyes tárgyakat az intézménybe behozni tilos.

Eszközökért, berendezésekért, felszerelésekért való felelősség

A gyermeket kísérő gondviselő felelős a rábízott illetve általa használt eszközökért. Annak elvesztése, rongálása kártérítési kötelezettséget von maga után. Minden gyermek köteles tiszteletben tartani az intézmény tulajdonát, felszerelését. Talált tárgyakat a gyermekek az intézmény munkatársának kötelesek átadni.

A folyosón felügyelet nélkül hagyott tárgyakért az intézmény felelősséget nem vállal.

 A munkavégzés tárgyi feltételeinek megfelelőségét biztosító eljárások, mechanizmusok működtetése az intézményben az intézményvezető feladata.

Egyéb rendelkezések

- Az intézmény egész területén TILOS a dohányzás!

- A közbiztonságra veszélyes eszközök (pl. szúró, vágófegyver, lézer, irritáló anyagok) behozatala az intézménybe TILOS!

- Az intézmény területén alkohol, drog fogyasztása TILOS!

- Ha a szolgáltatást igénybe vevők valamilyen okból nem tudnak jönni fejlesztésre, egyéb terápiákra, akkor a lehető leghamarabb, de legkésőbb a foglalkozás napján reggel 8:00-ig értesítsék a foglalkozást tartó szakembert a saját mobiltelefonján!

- Mivel számos gyermek vár még ellátásra, három hét indokolatlan hiányzás esetén a szülő előzetes írásbeli értesítése után a gyermek ellátását felfüggesztjük.

- A gyermek késése miatt az órát nem áll módunkban tovább tartani, pótolni.

- Indokolt hiányzás esetén az órákat csoportos formában áll módunkban pótolni.

- Beteg gyermek és felnőtt intézményünket nem látogathatja!

- Étkezni csak az előtérben lehet.

- Kérjük, vigyázzanak a tisztaságra és a rendre!

- A fejlesztő szakemberekkel való kapcsolattartásban kérjük, vegyék figyelembe az intézmény nyitvatartási idejét!

- Utcai cipőben az előtérnél tovább ne menjenek!

- Az utcai cipőket a cipőtároló polcokon helyezzék el.

- Értékeikért az intézmény felelősséget nem vállal.

- A könyvárból és az eszköztárból kölcsönzött eszközökért a kölcsönző anyagi felelősséggel tartozik (új eszköz beszerzési árával).

- A kár megtérítéséig újabb kölcsönzés nem lehetséges.

- A fejlesztő játékokat az intézményben fejlesztő szakember felügyeletével használhatják.

- Az irodába kérjük csak indokolt esetben lépjenek be.

- A foglalkozás megkezdéséig az előtérben várakozzanak.

Hatálybalépés dátuma: 2010. 09. 01.