• Magyar
  • English
  • Deutsch
  • Français

1%

KORINTA Alapítvány
Adószám: 18453661-1-06

Együttműködő támogatóink

Szeged város

Szeged Város

Önkormányzata

 

 

 

 

ÉTA Országos Szövetség

Díjak

Délmagyarország

Presztizs Díj 2010

Hírek

  • warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: disallowed Unicode code point (>= 0xd800 && <= 0xdfff) at offset 1811 in /home/odukozpo/public_html/modules/ctools/includes/cleanstring.inc on line 157.
  • warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: disallowed Unicode code point (>= 0xd800 && <= 0xdfff) at offset 1811 in /home/odukozpo/public_html/modules/ctools/includes/cleanstring.inc on line 157.

Őszi szünet


Kedves Szülők!

Az Odú Központban 2017. október 30-tól november 5-ig őszi szünetet tartunk. A szünet utáni első foglalkozás november 6-án, hétfőn lesz. Ez idő alatt a Játszóházunk is szünetel, vagyis ott is nov.6-tól várunk ismét minden manót és kísérőjét. 

Üdvözlettel:Odú Team

Élmény – Autizmus – Film


Készítettünk egy filmet, melyben olyan gyermekek vesznek részt, akik az Odú Központba jártak fejlesztésre. A film célja, hogy a gyakorlatban is bemutasson olyan élményt nyújtó játékokat, helyzeteket, melyek autizmussal élő gyermekek életminőségét javíthatják óvodai ellátásuk időszakában. 

A film eleje rövid elméleti összefoglalót tartalmaz. Ez után mutatjuk be egy érzékenyítő tábor élménydús programjait. 

Filmünket az Autizmus Alapítvány részéről Őszi Tamásné közoktatási szakértő, gyógypedagógus lektorálta. Emellett Oravecz Lizanka és Fekete Gy. Viktor autista érdekvédők, autizmus szakértők véleményezték a Megismerhető Autizmus Generáció (MAG) részéről. A filmről ők ezt írták:

„A film legerőteljesebb üzenete, hogy az autizmussal élő kisgyermekek az érzelmileg biztonságos, életkoruknak és fejlődési szintjüknek megfelelő fejlesztő környezetben pozitív tapasztalatot szerezhetnek a társas interakciókról, játéktevékenységük bővülhet.” (Őszi Tamásné)

"Együtt lenni lehet egymás mellett is – az a fontos, hogy közben jól érezd magad!" (Oravecz Lizanka)

A film ezen a linken érhető el: 
https://youtu.be/NI43DysRS98

A gyermekek védelmét szolgálja a rendszer


Az alábbi mellékletben részletes információkat olvashat a Magyar Gyermekvédelmi Rendszer működéséről az online környezetben történő gyermekveszélyeztetés tükrében. A leírást az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság és a Gyermekvédelmi és Gyámügyi Főosztály készítette. 

Letöltés

Elismerő oklevelet kaptunk!


A hétvégén a 25. évfordulóját ünneplő Soroptimist Club Szeged elismerő okleveleket adott át az általa támogatott magas színvonalú munkát végző szervezeteknek, így az Odú Központnak is. 


Az elismerést Futó Gabriella intézményvezető,  és Dr. Magyar Adél a KORINTA Alapítvány elnöke, az Odú Központ intézményvezető helyettes vette át. Szintén elismerésben részesült a Bárczi Gusztáv Iskola és Módszertani Intézmény, a Klúg Péter Iskola és a GEMMA Intézmény.

2017. október 5.

15 éves lett az Odú

Az idén ősszel 15. születésnapját ünneplő Odú Központ munkatársai ínycsiklandó tortával és gyerekpezsgővel lepték meg az intézmény vezetőit legutóbbi értekezletük során. A meglepetés sikerrel célba ért. A csapat együtt fújta el mind a 15 gyertyát. Bízunk benne, hogy még sok ilyen évet élhet meg a szegedi korai fejlesztés csapata és egyre halmozódó tapasztalatainkkal és munkánkkal még több családnak tudunk támasza lenni. 

Boldog születésnapot Odú Központ!

Bővülünk és szépülünk

Újabb nevelőszobával bővül a Korinta Alapítvány által fenntartott Odú Központ. 


Festésre kész az Odú új szobája

Szeptember 22-én döntött arról Szeged Város Közgyűlése, hogy Központunk 5 évig  kizárólagos használója lehet annak az épületszárnynak, amelyet 2016 őszén kapott meg ideiglenesen. Itt már több termet azóta használatba vettünk. Most egy újabb szoba vár arra, hogy a szegedi korai fejlesztés szolgálatába áljon. Már javában zajlanak a festési munkálatok. Októbertől pedig már be is költözünk és megkezdjük itt is a foglalkozásokat. 

Ezek az új tanév legfontosabb dátumaiKedves szülők!

Tájékoztatjuk önöket, hogy a 2017/18-as tanév rendje az alábbiak szerint alakul:

2017. szeptember 1. - első tanítási nap
2017. október 30 - november 3. - őszi szünet
2017. december 23. - 2018. január 02. - téli szünet
2018. március 29. - április 03. - tavaszi szünet
2018. június 15. - a tanév utolsó napja

Kérdéseikkel keressenek minket bizalommal!

Szeptember 11-től lesz játszóház az Odúban!


Várunk minden kismanót és kisérőjét a 2017-2018. tanév során is Játszóházunkba, hétfőnként 09:30 és 12:00 között. Az első foglalkozás SZEPTEMBER 11-én lesz. 

Cím: az Odú Központ Gáspár Zoltán utcai épülete

Indul az új tanév az Odúban!

 

Az Odú Központ 2017/18as tanévnyitó ünnepségének időpontja: 2017. augusztus 31. (csütörtök) 9.30. 
Az első játszóház foglalkozás: 2017. szeptember 11. (hétfő) 09:30 - 12:00 

A helyszín mindkét esetben az Odú Központ Gáspár Zoltán utcai épülete. 

Nyílt nap a 15 éves Odúban

Ma nyílt napot tartottunk egészségügyi dolgozóknak. A rendezvényünk célja az volt, hogy a résztvevőkkel megismertessük a kora gyermekkori intervenciós munkát Szegeden az Odú Központban.

A programban Magyar Adél, a KORINTA Alapítvány elnökének bevezetője után  intézményünk vezetője Futó Gabriella beszélt a pedagógiai szakszolgálati ellátás jogszabályi hátteréről és az Odú Központ tevékenységeiről. Majd Dr. Gavallér Gabriella, gyermekorvos, szülő avatta be a közönséget a Fragilis X-be, nem csak gyermekorvosi, hanem szülői szemmel is. Dr. Györfi Beáta folyatta az ismeretterjesztést saját tapasztalata megosztásával, mint“túlélő kora anya”. Az előadók sorát Dr. Vereska Ágnes az SZTE Gyermekklinika csecsemő-gyermekgyógyásza, rehabilitációs szakorvosa zárta, aki a koraszülöttség és a csecsemő betegségek hatását mutatta be az anya-gyerek kapcsolatra vetítve. Végül vendégeink körbejárták központunkat.

Tartalom átvétel