• Magyar
  • English
  • Deutsch
  • Français

1%

KORINTA Alapítvány
Adószám: 18453661-1-06

Együttműködő támogatóink

Szeged város

Szeged Város

Önkormányzata

 

 

 

 

ÉTA Országos Szövetség

Díjak

Délmagyarország

Presztizs Díj 2010

 

Köszöntjük a KORINTA Alapítvány honlapján!

Ajánljuk a Mentorhálót


A Mentor(h)áló Szolgáltató és Kutató Központ pedagógiai, oktatási és társterületi témákban szervez nagysikerű előadásokat, beszélgetéseket.

A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karának szervezeti egységeként működő Mentor(h)áló Szolgáltató és Kutató Központ a Mentor(h)áló 2.0 Program fenntartási időszakában is magas minőségű, pedagógiai, oktatási és társterületi témákban szervezett előadásokkal, beszélgetésekkel, műhelyfoglalkozásokkal igyekszik hozzájárulni a pedagógusképzés dél-alföldi rendszerének átfogó fejlesztéséhez, a köznevelési intézmények kapcsolatainak fejlesztéséhez, a hálózatosodás kultúrájának széleskörű elterjesztéséhez. 

További információkért érdemes felkeresni facebook oldalukat:
https://www.facebook.com/azigazimentorhalo/

Indul az új tanév az Odúban!

 

Az Odú Központ 2017/18as tanévnyitó ünnepségének időpontja: 2017. augusztus 31. (csütörtök) 9.30. 
Az első játszóház foglalkozás: 2017. szeptember 11. (hétfő) 09:30 - 12:00 

A helyszín mindkét esetben az Odú Központ Gáspár Zoltán utcai épülete. 

Nyílt nap a 15 éves Odúban

Ma nyílt napot tartottunk egészségügyi dolgozóknak. A rendezvényünk célja az volt, hogy a résztvevőkkel megismertessük a kora gyermekkori intervenciós munkát Szegeden az Odú Központban.

A programban Magyar Adél, a KORINTA Alapítvány elnökének bevezetője után  intézményünk vezetője Futó Gabriella beszélt a pedagógiai szakszolgálati ellátás jogszabályi hátteréről és az Odú Központ tevékenységeiről. Majd Dr. Gavallér Gabriella, gyermekorvos, szülő avatta be a közönséget a Fragilis X-be, nem csak gyermekorvosi, hanem szülői szemmel is. Dr. Györfi Beáta folyatta az ismeretterjesztést saját tapasztalata megosztásával, mint“túlélő kora anya”. Az előadók sorát Dr. Vereska Ágnes az SZTE Gyermekklinika csecsemő-gyermekgyógyásza, rehabilitációs szakorvosa zárta, aki a koraszülöttség és a csecsemő betegségek hatását mutatta be az anya-gyerek kapcsolatra vetítve. Végül vendégeink körbejárták központunkat.

Magyar Adél doktori védéseA KORINTA Alapítvány elnöke, az ODÚ Központ intézményvezető helyettese Magyar Adél 2017. május 8-án, a Pécsi Tudományegyetem „Oktatás és Társadalom” Neveléstudományi Doktori Iskolájában sikeresen megvédte doktori értekezését.

Szívből gratulálunk!

Látványos bemutatókkal került közelebb a dorozsmaiakhoz az Életrevalók Tanoda!

A Korinta Alapítvány kiskundorozsmai Életrevalók Tanodája új lendületet vett. Uniós forrás biztosítja, hogy jól felszerelt, családias környezetben, kiváló szakemberekkel folytatódjon a munka. 

A 2013 óta működő intézmény célja, hogy elősegítse diákjai tanulmányi eredményeinek javulását és ingyenes készségfejlesztő szolgáltatásokat nyújtson az általános és középiskolás tanodás gyermekeknek. Elsősorban olyanokat, amelyeket más körülmények között a szülők nem tudnának maguknak megengedni. A foglakozások hétköznaponként 14:00 és 18:00 között zajlanak. Délutánonként órarend szerű működő fejlesztő és szaktárgyi felkészítő foglalkozások segítik a tanulók iskolai előmenetelét. Szövegértés, matematika, idegen nyelv és informatikai képesség fejlesztésen vesz részt valamennyi tanodás gyermek. Az év során tanodán kívüli programok, kirándulások, szabadidős és kulturális tevékenységek is segítik a fejlődést. Az egyéni képességek és a tehetségek kibontakozását pedig választható szakkörök alapozzák meg. A Tanodában hetente tartanak például terápiás kutyás programot, lego-robotikát, zene és tánc oktatást, zsonglőrködést, dráma pedagógiát vagy kézműves foglalkozásokat.

 

Utóbbiakból kaphattak ízelítőt az érdeklődök az Életrevalók Tanoda Kerülj közelebb nyitópartiján 2017. február 10-én, a Szélmalom Vendéglőben. Az ingyenes, családias hangulatú bulin a sok vidám  program között még egy jóízű vacsorára is sor került. A program során pedig minden gyermeket megajándékoztak. A teltházas nyitópartira Mihállfy Béla és Lauer István képviselő urak is elfogadták a Tanoda meghívását és ígéretet tettek, hogy figyelemmel követik az itt folyó munkát. Az általános iskola 1. osztály és az érettségi között álló diákok jelentkezését továbbra is várják a Tanoda pedagógusai az eletrevaloktanoda@gmail.com címen vagy a +3670/699-48-59-es telefonszámon.

Közös szakmai programot szerveztünk az ÉTÁ-val.

Útközben - A kora gyermekkori intervenció múltja, jelene és jövője címmel tartott szakmai napot az Értelmi sérülteket szolgáló Társadalmi szervezetek és Alapítványok országos szövetsége (ÉTA) a KORINTA Alapítvány és az Odú Központ 2016. december 2-án. 


A rendezvény célja volt, hogy megismertesse a kora gyermekkori intervenció területén zajló munkát és az eredményeket, valamint ágazatközi tapasztalatcserére biztosított lehetőséget.

Munkatársaink közül Magyar Adél a KORINTA Alapítvány elnöke osztotta meg bevezető gondolatait a teltházas rendezvény résztvevőivel. Futó Gabriella az Odú Központ intézményvezetője Inklúzió a gyakorlatban - Programok és színterek az Odú Központ és a KORINTA Alapítvány koragyermekkori intervenciós ellátásában, Pajor Vincze Katalin gyógypedagógus pedig a Gyógypedagógiai tanácsadás, korai fejlesztés oktatás és gondozás jelentősége Down-szindrómás gyermeket nevelő családok életében címmel tartottak előadást. 

A szakmai napot az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta, fővédnöke Dr. Bekk Mária, az ÉTA Országos Szövetség jószolgálati nagykövete, védnöke Czeizel Barbara gyógypedagógus, a Budapesti Korai Fejlesztő Központ vezetője az EMMI korai intervencióért felelős miniszteri biztosa volt.

Fotógaléria: ITT. 

Ismét nálunk járt a Nagyszakállú! (FOTÓKKAL)A Korinta Alapítvány által fenntartott Odú Központ minden évben meghívja a Mikulást. Azonban újdonság is szerepelt az idei alkalomban, hiszen még nagyobb helyen, az Odú új részlegében várhatták az ovi előtt álló csöpségek szüleikkel/nagyszüleikkel a Télapót. Az új szobáink nagyszerűen debütáltak ez az alkalom előtt, hiszen több mint 40 család fért el kényelmesen az ünnepségen. A rekord számú érdeklődő bőven talált elfoglaltságot, hiszen ezt az ünnepséget is az Odú Játszóháza szervete. Így a fotózkodás mellett volt lehetőség játékok kipróbálására, valamint éneklésre és táncra is.

A képek megtekintéséért KATTINTS IDE! 

A Mikulás ígérete szerint jövőre is ellátogat ifjú rajongóihoz az Odúba.
Addig is figyelemmel kíséri a Játszóház programjait és résztvevőit minden hétfőn 9:30-tól. 

KORAIS MUNKAKÖZÖSSÉGI ÖSSZEJÖVETEL-nek adott otthont az Odú

Az október 24.-i alkalom témája az "ÁTADÓLAPOK alkalmazása az integráció megsegítése érdekében" volt. 

Galéria: ITT 

Folytatjuk

A Korinta Alapítvány kiskundorozsmai Életrevalók Tanodájában nem áll meg az élet.

montázs
Sőt újabb lendületet veszünk. Decembertől úniós forrás biztosítja, hogy jól felszerelt, családias környezetben és kiváló szakemberekkel folytatódjon a munka.

Addig is várjuk újabb tanodázni vágyók jelentkezését az eletrevaloktanoda@gmail.com címen vagy a +3670/699-48-59-es telefonszámon.

Tartalom átvétel